Usein kysyttyä

Miksi asentaisin vesivuotovahdin?
Vesivahingot ovat tavallisia, Suomessa niitä tapahtuu vakuutusyhtiöiden mukaan noin 100 joka päivä, mikä tekee niistä kiinteistöomistajien suurimman riskin.
Vesivuotovahdilla voidaan vuodot putkessa havaita ja näin estää vauriot ennen kuin se on liian myöhäistä tai kallista.

Mitä pitäisi miettiä ennen kun tilaan?
Voit tilata vesivuotovahdin suoraan meiltä tai putkiasentajasi kautta.
Voit ottaa kuvan vesiputkestasi juuri vesimittarin jälkeen ja lähettää se meille tai putkiasentajallesi, niin voimme arvioida mitä osia tarvitaan ja hän pystyy kertomaan tarvitaanko jotain mikä voisi mahdollisesti lisätä kustannuksia.

Mitä asennus maksaa?
Asennuksen hinta voi tietenkin vaihdella esimerkiksi sen mukaan onko asenuspaikka ahdas vai ei (kuten vaikka kuumavesivaraajan alla) tai tarvitseeko rautaputkia vaihtaa. Tyypillisesti asennukseen menee 2 työtuntia ja sen lisäksi matkakulut ja mahdollinen muu materiaali.
Mitä tarkemmin voit kuvailla asennuspaikan putkiasentajallesi, sitä tarkemmin hän voi arvioida hinnan etukäteen.

Tarvitsenko vesivuotovahdin vaikka minulla on vakuutus?
Jokaisella omakotitalon omistajalla on syytä olla vakuutus. Mutta vakuutuksesta huolimatta vesivahingon kustannukset voivat nousta korkeiksi, kun omavastuun ja irtaimiston ikävähennysten jälkeen omistajalle voi langeta hyvinkin suuri lasku 
Suuri vesivahinko ja sen korjaaminen aiheuttaa asukkaille myös muuta vaivaa, joka on vaikeasti rahalla mitattavissa. 

Voinko saada etuja vakuutusyhtiöltä, mikäli asennan vesivuotovahdin?
Jotkut vakuutusyhtiöt antavat etuja niille, jotka investoivat suojaan vesivahinkoja vastaan. Edut voivat olla alennuksia vakuutusmaksussa, avustuksia itse vesivuotovahdin kustantamiseen, omavastuun pienentämistä tai jotain vastaavaa. Kysy vakuutusyhtiöltäsi mitä he tarjoavat!

Kuinka tavallisia vesivauroita ovat tavallisessa omakotitalossa?
Voidaan laskea että noin 3-4 % av omakotitaloista Suomessa saa vuosittain vesivaurioita. 70- ja 80-luvulla rakennetuissa taloissa vauriot ovat vielä tavallisempia.

Onko asentaminen vaikeaa tai hankalaa?
Kun asennus tehdään suoraan kuparijohtoon, jonka ulkomitta on 22 tai 28 mm ja tila ei ole ahdas, ei asennuksessa yleensä ole minkäänlaista vaikeutta.
Muut ulkomitat, muu putken materiaali tai ahdas asennuspaikka tekevät asennuksesta vaikeamman. Juuri koskaan asennus ei ole mahdoton, sen sijaan siitä niissä olosuhteissa tulee vaikeampi ja usein kalliimpi.

Miten löydän putkiasentajan auttamaan minua?
Kaikki putkiasentajat voivat tehdä asennuksen kotiisi. Se on ihan perusasennus. Voi silti olla hyvä, jos löydät asentajan läheltä, jotta hänen laskuunsa tulee vain työtunnit, eikä aikaa mikä hänellä menee matkoihin luoksesi. On myös hyvä, mikäli itse voit olla joustaa ajoista, tai varmistaa, että joku on kotona kun hän saapuu. Näin et joudu maksamaan siitä, että hän joutuu odottamaan sisään pääsyä. Putkiasentajien on nimittäin usein vaikea suunnitella aikojaan, mikä on ymmärrettävää, kaikenlaista kun voi tapahtua ja äkillinen tulva kellarissa jossain muualla voi muuttaa koko päivän suunnitelmat.

Mitkä mitat vesivuotovahdilla on ja  miten se asennetaan?
Vesivuotovahdin sisällä on 3/4 tuuman kierre ja asennuksessa voi käyttää esimerkiksi kiristysliittimiä, joilla on oikea koko.
Liittimet eivät tule tuotteen mukana, koska ne ovat erilaisia eri asennuksissa. Putkiosa ilman liittimiä on enimmillään noin. 150 mm pitkä riippuen siitä, kuinka pitkälle kaksoisputkea vetää. Mitta toiseen suuntaan, putken keskeltä  käämikelan ulkoreunaan (osa joka vie eniten tilaa) on  120 mm.

Mitä tapahtuu sähkökatkon aikana?
Sähkökatkon sattuessa magneettiventtiili on kiinni. Sen voi avata pienellä ruuvimeisselillä, mikäli haluaa vettä myös sähkökatkon aikana.

Missä tuote ja sen osat valmistetaan?
Nordia Trygghetin tuotteen valmistetaan Ruotsissa ja osia tulee muista Pohjoismaista ja Saksasta. Mitään putkiosia ei tule Euroopan ulkopuolisista maista.

Vesivuotovahti on aika uusi keksintö. Kauanko olette työskennelleet sen kanssa?
Meidän kokemuksemme alkoivat 2007 ja vuonna 2008 annoimme tuotteelle Ruotsissa nimen “vattenfelsbrytare” (sananmukaissesti vesivirhekatkaisin), joka nimi on vakiintunut tuotteen nimeksi Ruotsissa. 

Tuote on laadukas. Miten sen hinta voi olla niinkin alhainen?
Teemme yhteistyötä parhaiden alihankkijoiden kanssa ja usein heiltä saa myös hyvän hinnan. Meillä ei myöskään ole ulkopuolisia osakkeenomistajia, jotka vaatisivat kovaa tuottoa jokaisella vuosineljänneksellä. Lisäksi olemme aina keskittyneet kustannustehokkuuteen.

Miten toimitte ympäristökysymysten kanssa?
Vesivuotovahti tuote, jolla on todella positiivinen ympäristövaikutus, koska se vähentää vaurioita eikä näin tarvitse esimerkiksi purkaa lähes uutta lattiaa sen saatua vesivaurion. Ympäristöä ajattelemme myös mm niin että kierrätämme muovin, pakkaukset, kaapelit ja niin edespäin. Emmekä käytä ikkunakirjekuoria!